روش آر اف فرکشنال (Fractional RF) یکی از شگفت انگیزترین روشهای جوانسازی پوست است. روشی بی خطر و کمتهاجمی که میتواند بدون دردسرهای عمل جراحی، نتایج خیلی خوبی ایجاد کند. در این روش از امواج رادیویی ایمنی استفاده میشود که به لایهی میانی پوست نفوذ میکنند و باعث تحریک کلاژن سازی و دیگر تغییرات در ساختمان پوست شده در نهایت بازسازی و احیای پوست را شاهد خواهیم بود.
آر اف فرکشنال چگونه کار میکند؟
بهتر است ابتدا با ساختار پوست و لایه های آن آشنایی پیدا کنیم. پوست از سه لایه اپی درم، درم و هیپودرم تشکیل شده که اپی درم همان لایه ای از پوست است که روی سطح بدن دیده می شود،
درم لایه میانی پوست است که سلول های تولید کننده اپی درم و برخی گیرنده های حسی در این قسمت قرار دارند و هیپودرم، قسمت زیرین پوست است که از بافت همبندی و چربی تشکیل شده و پوست را به عضلات زیرین متصل می کند. روند افزایش سن بر روی تمامی این قسمت ها تاثیر می گذارد و هدف از جوانسازی، احیای هر سه ناحیه می باشد.
روش آر اف فرکشنال با استفاده از امواج RF یا رادیوفرکانسی انجام می شود که دو طول موج کوتاه و بلند دارد و انرژی این دستگاه با استفاده از سوزن به داخل پوست وارد می شود تا روند کلاژن سازی تحریک شود. اساس عملکرد روش آر اف فرکشنال تاثیر بر لایههای سطحی یا عمقی پوست است. آر اف دو کار برای پوست شما میکند:
۱. تحریک کلاژن سازی
انرژی ناشی از امواج رادیوفرکانسی (RF) در لایهی درم باعث تحریک تولید کلاژن میشود. یک پروتئین مهم ساختاری در بافت پوستی که عامل شادابی، قوام سفت و زیبایی پوست شما است. انرژی امواج رادیویی در لایه درم به گرما تبدیل میشود و افزایش دما یکی از عوامل تحریکی کلاژنسازی است.
۲. فعالکردن فیبروپلازی
فیبروپلازی فرآیندی است که در آن بدن، بافتهای فیبروزی را میسازد. بافتهای فیبروزی باعث تحریک ساخت کلاژن شده و کاری میکنند که این رشتههای پروتئینی کوتاهتر و مستحکمتر شوند.
بافت فیبروز وقتی ایجاد میشود که به هر بافت طبیعی بدن آسیبی رسیده باشد. درست مثل بافت ضخیم و زبری که روی زخمهای سطحی پوست را میپوشاند. در آر اف فرکشنال به مناطقی از پوست آسیبهای انتخابی وارد میکنیم تا بافت فیبروزی تشکیل شود. به این ترتیب لایهی درم ضخیم شده و کلاژنسازی افزایش مییابد.
در عین حال که به مناطقی از پوست آسیب زدهایم، مناطقی هم سالم میمانند تا به عمل کلاژن سازی و رفع آسیبها کمک کنند. در واقع تاثیر آر اف در مرز باریکی از آسیبهای جزئی و مفید و آسیبهای خطرناک و سوختگی ایجاد میشوند. دلیل موقتی بودن این روش درمانی نیز همین است. بافت فیروزی و کلاژنهای جدید بعد از مدتی از بین میروند و بافت طبیعی پوست جایگزین آنها میشود. یعنی بعد از مدتی نسبتاً طولانی باید برای ترمیم و تجدید تاثیرات آر اف فرکشنال دوباره به کلینیک مراجعه کنید.
کاربردهای آر اف فرکشنال
روش آر اف فرکشنال کاربردهای درمانی و زیبایی بسیاری دارد. تاثیرات این روش درمانی را میتوان در سه مورد خلاصه کرد:
- سفت کردن و جوانسازی پوست : آر اف فرکشنال باعث حجمدهی، سفت کردن و صاف کردن بافت پوستی میشود. به همین خاطر میتواند همزمان با از بین بردن خطوط و چین و چروکهای صورت، رنگ و بافت سطحی پوست را هم بهبود بخشد.
- محو کردن جای زخم، اسکارها و ترک بدن : عملکرد اساسی آر اف فرکشنال، تحریک کلاژنسازی در بافت پوست است. برای همین بعد از درمان، پوست شما ظاهری سالمتر، زیباتر و یکدستتر خواهد داشت. آر اف برای از بین بردن جای آکنه و جوش و همچنین ترکهای ناشی از چاق و لاغر شدن تاثیرات بسیار خوبی دارد.
- بهبود منافذ پوستی باز : اندازهی منافذ پوستی بعد از ۲ تا ۵ جلسهی درمان به شکل چشمگیری کاهش مییابد.
- لاغری موضعی : آر اف فرکشنال یکی از موثرترین روش ها در درمان و حذف چربی های اضافه است که برای تمام نواحی بدن که انباشت چربی دارند، از جمله زیر چانه و غبغب استفاده می شود و حتی به سفت شدن پوست نواحی درمان نیز کمک خواهد کرد.
- درمان تعریق زیر بغل : یکی از روش هایی که به رفع تعریق بیش از حد زیر بغل کمک می کند، دستگاه آر اف فرکشنال است که در این روش، امواج ساطع شده از دستگاه باعث می شوند تا فعالیت غدد عرق در این ناحیه کنترل شود که می توان برای کنترل تعریق دست ها نیز از این روش استفاده کرد.
- درمان لک های پوستی : برای رفع لک های پوستی نیز می توان از آر اف فرکشنال استفاده کرد، چرا که انرژی و حرارت ساطع شده از دستگاه باعث می شود تا خون در پوست به گردش در بیاید و بازسازی مجدد پوست اتفاق بیفتد، در نتیجه، کلاژن و الاستین بیشتری تولید می شود و ملانین های اضافی روی پوست که باعث بروز لک شده اند نیز از بین می روند و پوست روشن تر خواهد شد.
با توجه به اثرات درمانی آر اف فرکشنال ، این روش برای رفع و درمان موارد زیر موثر خواهد بود:
- پوست افتاده یا شل شده،
- ترک بدن (استرچ مارک)،
- اسکار و جای زخم آکنه،
- آکنهی کیستی،
- منافذ باز پوستی،
- خطوط و چین و چروکهای ظریف،
- مشکلات رنگ و بافت سطحی پوست.