مشاوره تغذیه و رژیم درمانی از جمله خدمات کلینیک دکتر مهدی شیری است که در جهت ارتقای سلامت بدنی و رشدی افراد ارائه می شود.در صورتی که درگیر مشکلاتی از قبیل اصلاح الگوی تغذیه، مشاوره رژیم لاغری (کاهش وزن) و رژیم چاقی (افزایش وزن)، مشاوره رژیم زیبایی و تناسب اندام، درمان مشکلات تغذیه ای، مشاوره و رژیم درمانی برای بیماریهای مختلف شامل؛ دیابت، فشار خون، کبد چرب، بیماریهای کلیوی و …، مشاوره تغذیه در دورههای مختلف زندگی شامل کودکی، نوجوانی، سالمندی، بارداری و شیردهی و… هستید می توانید بهترین خدمات تخصصی در این خصوص را در کلینیک دکتر مهدی شیری دریافت کنید.
رژیم چاقی
افراد بسیاری از لاغری رنج می برند وبه دنبال راه های مختلفی برای رسیدن به اندامی زیبا و ایده آل هستند. رژیم های بسیاری برای چاقی موضعی و یا چاق شدن سریع تعریف شده اند که می تواند به صورت سطحی و یا موقتی فرد را دچار چاقی کاذب نماید.
زمانی که تحت درمان تغذیه ای قرار می گیرید باید توجه داشته باشید که پزشک موظف است علل چاقی یا لاغری شمارا بازگو کند و نسبت به مشکلات بدن و یا ساختار فیزیکی و درونی شما یک رژیم ایده آل طراحی کند.
باید مواد غذایی مورد نیاز بدن شما در این رژیم گنجانده شود و به سبکی طراحی شود که شمارا از ادامه ی راه خسته نکند . یک رژیم چاقی مناسب باید ماندگار باشد و بتواند اراده ی فرد را در رسیدن به وزن ایده ال یاری کند.
مشورت صحیح در جلسات مشاوره و بررسی روند چاقی شما از خدمات تخصصی کلینیک دکتر مهدی شیری است که می تواند به شما انگیزه ی کافی برای ادامه ی مسیر را بدهد.
در جلسات مشاوره کلینیک فوق تخصصی دکتر مهدی شیری با توجه به ذائقه ی شخصی شما رژیم غذایی طراحی شده و تمایلات شما به گروه های مختلف غذایی را بررسی می گردد.
ترفندهایی برای افزایش اشتها و اضافه وزن سالم
- 1. خوردن وعده های کوچک، اما به میزان بیشتر
- 2. مواد غذایی مغذی بخورید
- 3. کالری بیشتری مصرف کنید
- 4. سعی کنید از خوردن غذا لذت ببرید
- 5. مغز خود را با تغییر اندازه ظرف غذا فریب دهید
- 6. برای وعده های غذایی تان برنامه داشته باشید
- 7. صبحانه را از قلم نیندازید
- 8. فیبر کمتری مصرف کنید
- 9. نوشیدنی های پر کالری
رژیم لاغری
یک رژیم لاغری میتواند شامل همه ی مواد غذایی پروتئینی و کربوهیدراتی باشد. معمولا رژیم های تک بعدی نتیجه ای در بر نداشته و ممکن است سلامت فرد به خطر بیافتد. لازم است تا از همه ی گروه های غذایی به میزان کافی تغذیه کنید و به راحتی وزن کم کنید.
رژیم غذایی لاغری باید متعادل، متنوع و متناسب با فرهنگ غذایی فرد در نظر گرفته شود، تا وی بعد از شروع به رژیم گرفتن از ادامه ی آن خسته و نا امید نشود.
معمولا رژیم های نامتعادل بعد از گذشت 5 یا 6 سال فرد را دچار پوکی استخوان می کنند.
بهترین نوع رژیم لاغری که مورد تائید پزشکان است یک برنامه ی غذایی برای مصرف تمامی مواد غذایی مورد نیاز بدن است.در کلینیک فوق تخصصی دکتر مهدی شیری جدیدترین رژیم های لاغری را دریافت می نمایید.
در واقع رژیم غذایی لاغری یک برنامه ی غذایی اصولی و صحیح به حساب می آید.
در هفته چند کیلو کاهش وزن داشته باشیم؟
با رعایت نکات لازم و مصرف میزان مشخص از مواد غذایی می توانید در هفته یک کیلو و یا بیشتر کم کنید و بعد از گذشت مدت کوتاهی به یک اندام ایده آل و بدون چربی اضافی دست بیابید.
چند توصیه جهت کاهش وزن
- عدم حذف صبحانه
- مصرف حداقل دو میان وعده سالم
- پرهیز از اجبار به غذا خوردن در کودکان
- پرهیز از اصرار به تمام کردن غذا
- از قول شیرینی و شکلات به عنوان جایزه خودداری کنید
- محدود کردن غذاهای چرب و پرکالری
- حذف کرد تنقلات از برنامه غذایی کودک خود
- مصرف لبنیات کم چرب
- جایگزین کردن دوغ و نوشیدنی های مفید به جای نوشابه
- استفاده از آب میوه تازه به جای آب میوه های آماده
- پرهیز از مصرف غذاهای آماده بیرون منزل
- اصلاح رژیم غذایی والدین
- افزایش فعالیت بدنی
- تشویق کودکان به ورزش کردن
- کاهش میزان سر گرمی های بدون تحرک مانند تلویزیون ، کامپیوتر و گوشی موبایل
رژیم غذایی کودکان
یکی از شاخص های مهم در تعیین سلامت تغذیه ای کودک توجه به نمودار رشد کودک است. منحنی رشد که برای کودکان از بدو تولد تا شش سالگی وی در نظر گرفته شده ست به والدین کمک می کند تا بر اساس آن تغذیه و رشد کودک را کنترل نمایند،وزن و قد کودکان باید حداقل یک بار در ماه بررسی شود و در نمودار رشد او ثبت گردد و اگر منحنی رشد کودک صعودی باشد، روند رشد او مطلوب است و در واقع نگرانی های والدین با بررسی این منحنی برطرف خواهد شد. ثابت ماندن وزن فرزند در یک خط از منحنی بیانگر این مساله است که کودک دچار مشکلاتی است که یکی ازعلل کندی یا توقف رشد تغذیه ناکافی باشد. همچنین اگر منحنی وزن کودک نزولی باشد، ممکن است به بیماری های مختلف دچار شده و وزن خود را از دست داده است و والدین باید برای وزن گیری مجدد اقدامات لازم را انجام دهند. منحنی رشد قدی کودک در صورتیکه افقی و نزولی باشد، نشاندهنده این است که سوء تغذیه طولانی مدت برای کودک ایجاد شده است و باید بررسی شود.
شیر مادر تا اتمام شش ماهگی به تنهایی و بدون افزودن هر گونه مواد غذای کمکی برای رشد طبیعی نوزاد کافی است در کنار آن باید روزانه قطره مولتی ویتامین و یا قطره ویتامینA+D داد که به طور معمول 20 تا 25 قطره می باشد.اگر مادران با کمبود شیر مواجه هستند می توانند تعداد دفعات شیر دهی را افزایش دهند.بعد از گذشت شش ماهگی نیاز کودک به انرژی و بعضی از ریز مغذی ها بالاتر می رود و دیگر شیر مادر به تنهایی نمی تواند نیاز های بدن او را پاسخ گو باشد . غذای کافی در کنار شیرمادر توسط غذای کمکی باید به کودک رسانده شود.برای مثال نوزادی که به موقع متولد شده است ذخیره آهن وی با رسیدن به سن شش ماهگی به حداقل می رسد و در صورتی که آهن از طریق مواد غذایی تکمیلی و یا شربت آهن به او نرسد به کم خونی و فقر آهن دچار می شود.
آغاز به موقع و صحیح غذای تکمیلی مرحله مهمی در زندگی شیرخواراست که بر رشد و نمو کودک نیز تأثیر زیادی می گذارد و تنها با مشاوره با متخصص می توان زودتر از موعد و قبل از شش ماهگی غذای تکمیلی را آغاز کرد .زیرا پیش از شش ماهگی به دلیل عدم آمادگی و تکامل دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن شیرخوار، سلامتی او بیشتر به خطر میافتد چون هر نوع عفونت یا اسهال در شیرخواران با سن کم، خطرناکتر است و احتمال دارد سبب کاهش وزن کودک نیز بشود بنابراین هر چه غذای کمکی زودتر شروع شده باشد مخاطرات آن هم بیشتر میشود.
به طور کلی در تهیه غذای کمکی باید به نکات زیرتوجه شود:
مقوی و مغذی باشد ، مقوی کردن غذا به معنای آن است که موادی را به غذا اضافه کنیم که انرژی آن را بیشتر کند و منظور ازمغذی کردن غذا اضافه کردن پروتئین، ویتامین و املاح به مواد غذایی است.
مواد غذایی چه از لحاظ نوع و یا مقدار باید به تدریج به غذای کودک اضافه شود به این صورت که از یک نوع غذای ساده آغاز شده و به آرامی ترکیبی از چند نوع مواد غذایی داده شود.برای مثال برای اولین بار می توان مقداری شیر راغلیظ کرده و سپس حریره بادام و فرنی را به کودک بدهیم. چون عموماً اگر مخلوطی از چند ماده غذایی در ابتدا داده شود، اگر کودک به یکی از آنها عدم تحمل داشته باشد مشخص نخواهد شد.
بعد از آن می توان سبزیجات را به عنوان سوپ به کودک بدهیم سبزیجاتی مانند جعفری،هویج،لوبیا و کدو کم کم به غذاهای کودک اضافه شود همچنین علاوه بر سوپ می توان سبزیجات را با پوره سیب زمینی و کره به شکلی نرم مخلوط کرد.
کم کم مواد غذایی پیچیده تر شده و گوشت را باید به برنامه غذایی اضافه کرد .مصرف حتی مقدار کمی گوشت، ارزش غذایی را افزایش می دهد، بدین منظور هرنوع گوشت مانند گوسفند، گوساله، مرغ و ماهی که در دسترس دارید در غذای کودک مصرف کنید.
غذای کمکی باید دارای حجم کم بوده و کالری مطلوب را داشته باشد به طوری که کودک بتواند آن را به راحتی ببلعد و هضم آن راحت باشد.
فاصله زمانی اضافه کردن ماده های غذایی مختلف بین سه تا هفت روز باشد .
مناسب با سن کودک باید غذای کمکی تازه و بدون آلودگی باشند به طوری که بتوان آنها را در خانه تهیه کرد.
تغذیه کودکان بعد از یک سالگی
دیگر زمان آن رسیده است که غذای کودک به عادات غذایی دیگر افراد خانواده نزدیک شود و کودک باید ، برنامه غذایی که شامل ترکیبی از مواد مغذی مختلف از 4 گروه اصلی است را داشته باشد..دیگر از سال دوم زندگی رفتار غذایی کودک مانند اعضای خانوده شکل می گیرد پس بهتر است خانواده رعایت کرده واز خوردن غذاهای شور و پرادویه خودداری کنند . کودکان نباید مانند بزرگسالان در سه وعده غذا مصرف کنند و باید حداقل پنج وعده در روز غذا میل کنند.
در سال دوم زندگی همچنان شیر مادر از اصلی ترین منابع غذایی کودک است و بهتر است که شیر مادر بعد از صرف مواد غذایی دیگر داده شود.
بعد از اتمام یک سالگی می توان سفیده تخم مرغ را به شکل پخته از مقدار کم آغاز کرد و سپس میتوان با افزایش حجم آن یک تخم مرغ کامل به او داد.
چون در کودک تغییرات غذایی صورت گرفته است باید مواد غذایی طوری برای کودک تهیه شود که هضم آن آسان باشد به عنوان مثال گوشت ها له کرده باشد و برنج به صورت نرم و کته به او داده شود.
مصرف قطره های مولتی ویتامین،آهن و A+D باید در کودکان ادامه داشته باشد.
قندهای ساده مثل شکر، شکلات و شیرینی را یک ساعت قبل از خواب مصرف نکند.
دریافت پروتیین ها و لبنیات در برنامه غذای روزانه باشد
اگر کودک شما به خوردن غذا میلی نشان نمی دهد به او فشار وارد نکنید و بیشتر با تعریف کردن از طعم غذا و تغییر مزه غذا ،دوباره غذا را مجددا به وی بدهید.
از دادن تنقلات بی ارزش قبل از غذا و بین وعده ها به کودک خودداری کنید.
جهت دریافت یک برنامه غذایی سالم برای کودک دلبندتان به کلینیک فوق تخصصی دکتر مهدی شیری می توانید مراجعه کنید تا برنامه مواد غذایی لازم و مفید برای رشد جسمی و مغزی رشد فرزندتان را تهیه نمایید.
رژیم غذایی بارداری
رژیم دوران بارداری برای حفظ سلامت مادر و جنین درون شکم او الزامی است .
آگاهی از میزان و نوع مواد غذایی که در طول روز دریافت میشود باعث میشود تا مادران بتوانند با خیال راحت تری تغذیه نمایند .
پزشک متخصص تمامی مواد غذایی مورد نیاز برای بدن مادر و جنین در حال رشد را بررسی کرده و به وی کمک میکند تا سلامت جسمی و روحی بالاتری را کسب نماید .
رژیم دوران بارداری علاوه بر تشخیص میزان کالری های مورد نیاز دریافتی در طول روز ، اشاره ای به ویتامین و املاح مورد نیاز برای مادر و جنین دارد در واقع پزشک تغذیه نیاز های تغذیه ای این دوره را به خوبی شناسایی و یک رژیم با توجه به خصوصیات بدنی شما طراحی میکند .
رژیم بارداری علاوه بر حفظ سلامت جسمی مادران وزن آنهارا کنترل میکند و از اضافه وزن های ناشی از زایمان و بعد از بارداری جلوگیری مینماید .
توجه داشته باشید که رعایت نکاتی که پزشک ارائه میدهد میتواند نقش به سزایی در زایمان مادران باردار داشته باشد .
مادران در سهماهه دوم و سوم نیازمند مصرف روزانه به ۳۰۰ تا ۳۵۰کالری اضافی هستند . در واقع این میزان کالری دریافتی تاثیر مستقیم بر جنین و رشد جسمی او دارد ،رژیمهایی که فاقد مواد غذایی مفید و کلیدی هستند، میتواند بر رشد کودک تاثیر منفی بر جای بگذارد.
تغذیه در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، ممکن است بر اثر تغذیه نا درست و یا خوردن غذاهای زیاد و غیر ضروری مادران دچار دیابت در بارداری بشوند که عوارض ناخوشایندی در جنین ایجاد و اختلالات بسیاری را در زایمان به وجود آورد . در اولین فرصت بعد از بارداری به کلینیک فوق تخصصی دکتر مهدی شیری می توانید مراجعه کنید و یک رژیم متناسب و اصولی دریافت نمایید .