کاشت مو به تکنیک جراحی گفته میشود که در آن ریشههای مو، تک تک از ناحیه اهداکننده به ناحیه در حال ریزش یا خالی از مو برده میشوند. از این روش بیشتر برای درمان ریزش موی مردانه استفاده میشود و طی آن ریشههایی که به صورت ژنتیکی در مقابل ریزش مقاوم هستند به ناحیه طاس برده میشوند
چه افرادی کاندید مناسب کاشت مو هستند ؟
خانمها و آقایانی که در ناحیه پشت و کنارههای سر که به عنوان ناحیه اهدایی در نظر گرفته میشوند، موهای سالمی دارند، کاندید مناسبی برای انجام کاشت مو به حساب میآیند. منظور از ناحیه اهدایی، همان نواحی است که مو و گرافتها از آن گرفته میشود و توجه داشته باشید که فردی که خواهان انجام این روش است، باید میزان کافی و مناسب مو در این نواحی داشته باشد تا امکان انتقال و کاشت مو در نواحی خالی و نازک فرق سر فراهم گردد. اما در کل، اگر بخواهیم ویژگیهای افرادی که خواهان انجام کاشت مو هستند را مورد بررسی قرار دهیم، به موارد زیر میرسیم:
- آقایانی که به دلیل الگوی طاسی مردانه، دچار ریزش مو شدهاند و این مورد بیش از پنح سال است که ادامه دارد و سایر روشهای درمانی موثر واقع نشده است.
- آقایانی که انتظارات منظقی و واقع بینانهای از نتایج کاشت مو دارند و میدانند که ممکن است بعد از جراحی، احتمال ریزش مو وجود داشته باشد، حتی در مواقعی که داروهایی به منظور پیشگیری از ریزش مو از سوی پزشک تجویز شده است. بسیاری از افراد، حتی بعد از جراحی به مصرف داروها ادامه میدهند تا جلوی ریزش موی احتمالی گرفته شود، که البته بهتر است این کار زیر نظر پزشک باشد.
- آقایانی که چندین سال است از ریزش مو رنج میبرند، الگوی طاسی سر در آنها ثابت باقی مانده و خواهان رفع طاسی سر خود هستند و میخواهند ظاهر جوان تری داشته باشند.
- خانمها و آقایانی که به دلیل تروما، آسیب و سوختگی دچار ریزش مو شدهاند.
- خانمها و آقایانی که به دلیل انجام روشهای زیبایی مانند لیفت صورت، با ریزش مو روبرو شدهاند
نکاتی که قبل از کاشت مو باید در نظر گرفت
افرادی که خواهان انجام کاشت مو هستند، باید یک سری موارد و نکات را در نظر داشته باشند. از جمله:
- نکته بسیار مهم این است که فرد باید انتظارات منطقی و واقع بینانهای از نتایج کاشت داشته باشد. به عنوان مثال، این مورد باید در نظر گرفته شود که اگر موی سر فرد کم است، بعد از کاشت نباید انتظار موی پرپشت را داشت و افرادی که موهای ضخیم تری دارند، با نتایج بهتری روبرو خواهند شد.
- موهای ضخیم خاکستری رنگ و یا روشن، نسبت به موهای نازک و تیره تر، نتایج بهتری را به همراه خواهند داشت.
- ممکن است نه ماه یا بیشتر زمان ببرد تا مو در ناحیه اهدایی رشد کند.
- هزینه کاشت مو باید در نظر گرفته شود. در صورتی که آسیب یا تروما، علت ریزش مو باشد، کاشت مو به عنوان یک روش ترمیمی در نظر گرفته میشود و شامل هزینههای بیمه نخواهد شد، در غیر این صورت، جراحی زیبایی به حساب میآید و بیمه مبلغی را پرداخت نخواهد کرد.
- احتمال بروز عوارض بعد از کاشت در افراد سیگاری بیشتر است. اگر صد در صد قصد انجام این روش را دارید، باید از چند هفته قبل، استعمال سیگار و دخانیات را کنار بگذارید.
- در برخی موارد ممکن است نیاز باشد مصرف داروهایی که به قطع ریزش مو کمک میکنند، بعد از کاشت ادامه پیدا کنند
بهترین روش های کاشت مو چیست ؟
خوشبختانه روش های مختلفی برای انجام کاشت مو در دسترس است و پزشک با توجه به بررسی ها و معایناتی که در جلسات مشاوره انجام می دهد، به این نتیجه می رسد که کدام روش با توجه به شرایط شما مناسب تر است و نتایج زیبایی و ایده آل تری را به همراه دارد.
نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که تقریبا تمام روش های کاشت مو، با کمترین میزان تهاجم انجام می شوند و احتمال بروز عوارض در آن ها بسیار پایین است. ماهیت کلی روش ها مشابه هم است بدین صورت که با برداشت فولیکول های سالم از ناحیه اهدایی و پیوند آن ها در ناحیه گیرنده همراه است، اما تفاوت اصلی در روش و تکنیک برداشت گرافت هاست.
کاشت مو به روش FUT
در این روش، برش نواری شکلی در قسمت پشت سر ایجاد می شود تا امکان برداشت فولیکول ها فراهم گردد، سپس این ناحیه بخیه زده می شود. در مرحله بعد، فولیکول ها زیر میکروسکوپ و با دقت بسیار بالا برداشته می شوند تا در قسمت های خالی سر یا همان ناحیه گیرنده، کاشته شوند.
در پایان، سر پانسمان می شود تا از هر دو ناحیه اهدایی و گیرنده در طول سپری شدن دوره نقاهت محافظت به عمل آید. برش نواری ایجاد شده در پشت سر می تواند با تشکیل زخم و اسکار همراه باشد که البته توسط موهای باقی مانده پوشانده می شود و روش های درمانی متعددی برای از بین بردن این خط در دسترس است.
در گذشته، FUT تنها روش کاشت مو بود و با این که این روزها روش های جدیدتری مورد استفاده قرار می گیرند، اما هم چنان به عنوان یکی از موثرترین روش های کاشت مو شناخته می شود.
مزیتهای روش FUT
- سرعت بالای برداشت گرافتها،
- هزینه پایینتر در مقایسه با دیگر روشها،
- کوتاهتر بودن زمان قرار گرفتن گرافتها در محیط بیرون و کاهش احتمال آسیب به آنها،
- کاهش خطای ناشی از جراحی به دلیل روش انجام فرایند استخراج گرافتها،
- انتخاب فولیکولهای برداشته شده از مقاومترین محل در میان قویترین گرافتها.
معایب روش FUT
- باقی ماندن جای زخم نواری در محل برداشت،
- تهاجمی بودن عمل و دوران نقاهت طولانی،
- نیاز به مراقبت دقیقتر به دلیل بزرگتر بودن زخم،
- ممنوعیت فعالیتهای ورزشی و فیزیکی سنگین تا حداقل دو ماه بعد از کاشت،
- عدم امکان انجام کاشت به روش FUT برای افرادی که پوست سر سفتی دارند.
- عدم امکان برداشت از گرافتهای پایین گردن، موهای بدن یا موهای صورت.
- نامناسب برای ورزشکاران و کسانی که سابقه ایجاد زخمهای گوشتی دارند.
کاشت مو به روش FIT
کاشت مو به روش FIT یا FUE، به معنای برداشت فولیکول ها به صورت واحد و مجزا است، بدین ترتیب که ابتدا هر واحد فولیکول با استفاده از ابزار مخصوصی به نام پانچ از ناحیه اهدایی برداشته می شود، سپس داخل محلول نگهداری می شود تا آماده پیوند شود. در مرحله بعد، ناحیه گیرنده بی حس و هر واحد فولیکول از طریق سوراخ های ریز ایجاد شده، کاشته خواهد شد. تعداد فولیکول های برداشت شده به میزان تراکم مو در ناحیه اهدایی بستگی دارد که در هر فردی متفاوت خواهد بود. مراحل انجام این روش به طور متوسط، پنج تا هفت ساعت به طول می انجامد.
مهم ترین مزیت کاشت مو به روش FIT این است که کم تهاجمی است و برداشت واحدی فولیکول ها با هیچ گونه جای زخم و بخیه ای همراه نیست و به همین خاطر، روند ترمیم و بهبودی نیز با سرعت بیشتری طی خواهد شد. اما استخراج هر واحد فولیکول و ایجاد سوراخ های بسیار ریز، زمان است و به تجربه و مهارت بالای پزشک نیاز دارد و از آن جایی که فولیکول ها مدت زمان بیشتری، خارج از بدن می مانند، احتمال آسیب دیدگی شان بیشتر خواهد بود.
مزیتهای روش FIT
- دوران نقاهت کوتاهتر نسبت به روش FUT،
- عدم ایجاد درد و ناراحتی برای متقاضیان،
- بدون خونریزی شدید، جای زخم و اسکار و عدم نیاز به بخیه،
- مناسب برای افرادی که سابقه زخمهای گوشتی دارند یا پوست سر آنها انعطاف پذیری چندانی ندارد.
- امکان برداشت گرافتهای نازکتر برای کاشت در خط رویش،
- امکان برداشت از موهای بدن،
- امکان انجام فعالیتهای ورزشی سبک چند روز بعد از عمل.
معایب روش FIT
- سرعت پایین برداشت گرافتها،
- نیاز به دقت و مهارت بالا برای جلوگیری از آسیب دیدن گرافتها،
- تعداد کمتر گرافتهای برداشت شده در یک جلسه،
- طولانی شدن زمان بیرون ماندن گرافتها از بدن و افزایش احتمال آسیب آنها،
- عدم امکان برداشت گرافتها از محلهای نزدیک به هم (نیاز به بانک مویی با مساحت بیشتر)،
- نیاز به جلسات بیشتر برای رسیدن به تراکم های بالا.
کاشت مو به روش SUT
کاشت مو به روش SUT مشابه با روش FIT است ، با این تفاوت که فولیکول ها با استفاده از ابزارهای جدید و اتوماتیک برداشته می شوند، و از آن جایی که نتایج طبیعی را به همراه دارد، به تعداد افرادی که خواهان انجام کاشت مو با این روش هستند، روز به روز افزوده می شود. مهم ترین مزیت تکنیک SUT این است که کمترین میزان آسیب به فولیکول ها وارد می شود و اگر تراکم مو در ناحیه بانک مو خوب و کافی باشد، امکان برداشتن بیش از 14000 فولیکول برای پیوند وجود خواهد داشت.
کاشت مو به روش SUT روشی کم تهاجمی است، دوره نقاهت این روش بسیار کوتاه است و سوراخ های ایجاد شده طی یک تا دو هفته، بهبود پیدا می کنند بی آن که جای زخم و اسکاری در ناحیه باقی بماند. این تکنیک به قدری پیشرفته و تکمیل شده است که می توان گفت تمام معایب روش های قبلی را برطرف کرده است. لازم به ذکر است که هزینه کاشت مو به روش SUT به مراتب بیشتر از هزینه روش های FIT و FUT است.
مزیتهای کاشت SUT
- کلیه مزایایی که برای کاشت به روش FIT بیان کردیم.
- سرعت بالاتر و کاهش آسیب گرافتها،
- امکان کاشت در یک جلسه و رسیدن به تراکم بالا.
معایب کاشت SUT
- هزینه بالاتر در مقایسه با روشهای FUT و FIT.
- کاشت مو با این روش وابستگی زیادی به مهارت جراح دارد و اگر او مهارت کافی نداشته باشد، درصد آسیب گرافتها بالاتر میرود.
کاشت مو به روش میکروگرافت
در کاشت مو به روش میکروگرافت فولیکول ها با استفاده از هولدرهای مخصوص و الکتریکی برداشته می شوند، به همین خاطر از میزان خطای انسانی کاسته می شود، به علاوه این که هیچ گونه جای زخم و اسکاری باقی نمی ماند و مراحل جراحی نیز با سرعت بیشتری انجام می شود.
کاشت مو به روش میکروگرافت از دقیقترین روشهای کاشت است که در آن انواع گرافتهای تک تا ۵ تار مویی را میتوان بدون دردسر و بافتهای اضافه پوستی خارج کرد. در این روش از میکروموتورهای کاملا اتوماتیکی استفاده میشود که سری آنها قابل تنظیم است؛ در نتیجه میتوان انواع مختلفی از گرافتها را خارج کرد تا نتایج کاشت مو کاملا طبیعی شود.
مزایای کاشت میکروگرافت
- امکان برداشت تعداد بیشتری از گرافتها در یک جلسه نسبت به روش های SUT و FUE.
- امکان برداشت گرافتهای تک یا دو تار مویی برای کاشت در خط رویش.
- تراکم بالاتر موهای کاشته شده به دلیل استفاده از میکروموتورها.
- کاهش آسیب گرافتها و افزایش سرعت عمل جراح در زمان کاشت.
- رفع مشکل اسکار و نکروز به طور قطعی،
- رویش سریع تر و حصول نتیجه کاشت مو زودتر از سایر روش ها بدلیل استفاده از تکنیک سلول های بنیادی،
- افزایش سرعت عمل کاشت مو و در نتیجه پیوند گرافت های سالم تر.
معایب کاشت میکروگرافت
- نیاز به دقت و حوصله بسیار بالا در زمان جراحی.
- احتمال نیاز به کاشت مو در بیشتر از یک جلسه برای رسیدن به تراکم دلخواه.
کاشت مو به روش Micro FIT
در کاشت مو به روش Micro FIT از دستگاه های بسیار دقیق و ظریف و بر پایه روش FIT استفاده می شود، بدین معنا که فولیکول ها به صورت واحد و مجزا از ناحیه بانک مو برداشته می شوند. مراحل این روش نیز شامل برداشت فولیکول، آماده سازی و پیوند در ناحیه گیرنده می باشد و تنها تفاوت آن نسبت به روش های قبلی، در ابزارهایی است که در طول جراحی مورد استفاده قرار می گیرند.
به عنوان مثال، در این روش از ایمپلنترهای مینیاتوری استفاده می شود که می تواند سوراخ هایی را با اندازه های مختلف ایجاد کند، به علاوه این که دیگر نیازی به استفاده از ابزار جراحی برای استخراج فولیکول ها نیست.
کاشت مو به روش Micro FIT روش کم تهاجمی و بسیار ایمن در نظر گرفته می شود و از آن جایی که سوراخ های بسیار ریزی زده می شود، نیازی به بخیه نیست و زخم و اسکاری تشکیل نخواهد شد. دوره نقاهت بسیار کوتاه است و فرد بعد از مدتی قادر به انجام ورزش و فعالیت های بدنی خواهد بود، بی آن که عوارض خاصی ایجاد شود.
تنها محدودیت این روش در سرعت مراحل جراحی است، به گونه ای که مدت زمان بیشتری طول می کشد تا فولیکول ها پیوند زده شوند، به همین خاطر احتمال بروز آسیب فولیکول ها نیز بیشتر خواهد بود.
کاشت مو به روش Micro FIT یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو است که در آن از ابزارهای بسیار دقیق و ظریف برای برداشت گرافتها استفاده میشود. دستگاه مورد استفاده در این روش ایمپلنتر مینیاتوری است که میتواند سوراخهایی بسیار کوچک با قطر ۰.۶ تا ۰.۹ میلیمتر ایجاد کند؛ به این ترتیب امکان برداشت گرافتهای تک یا دو تار مویی هم وجود دارد. با توجه به تکنیک خاصی که برای برداشت استفاده میشود و نگهداری از فولیکولهای خارج شده در یک محلول ویژه، احتمال آسیب دیدن گرافتها بسیار کم خواهد بود و تراکم موهای کاشته شده بالا میرود.
مزیتهای کاشت Micro FIT
- ابزارهای بسیار دقیق و قابل تنظیم برای برداشت گرافتها،
- امکان برداشت گرافتهای ظریف و تک تار مویی برای طبیعیتر شدن خط رویش،
- امکان برداشت موهای بدن،
- مناسب برای افرادی که دچار ریزش موی منطقهای و جزئی هستند.
- سرعت بالاتر برداشت گرافتها.
معایب کاشت MicroFIT
- عدم امکان کاشت به روش MicroFIT برای افرادی که بانک موی ضعیف دارند.
- نیاز به دو جلسه متوالی کاشت برای رسیدن به تراکم مناسب.
کاشت مو به روش ترکیبی
در این روش همان طور که از نامش پیداست، ترکیبی از روش های FIT و FUT استفاده می شود و در واقع، افرادی که بانک موی خوبی دارند و میزان خالی بودن سر در ناحیه گیرنده شان پایین است، می توانند از مزایای این روش بهره مند شوند، آن هم به این دلیل که میزان تراکم موهای کاشته شده در این روش بسیار بالا خواهد بود. در کل، این گونه می توانیم بگوییم که در صورتی که بیش از 4000 گرافت مو نیاز باشد، از این روش استفاده می شود که مقرون به صرفه است و در مدت زمان کوتاه تری انجام می شود.
نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که از آن جایی که بیشتر گرافت ها به روش FUT برداشته می شوند، جای زخم و اسکار در ناحیه بانک مو باقی می ماند که البته با اقدامات درمانی موجود، امکان برطرف کردن این مشکل نیز وجود دارد.
کاشت مو به روش ترکیبی یکی از بهترین روشها برای افرادی است که بخش زیادی از موهای سر خود را از دست دادهاند و دوست دارند که موهایی با تراکم بالا داشته باشند.
در کاشت ترکیبی روشهای FUT و FIT با هم ترکیب میشوند؛ در واقع بخشی از گرافتهای مورد نیاز از طریق FUT برداشته میشود و تعدادی از آنها نیز از طریق روش FIT خارج خواهند شد. در تکنیک برداشت ترکیبی برداشت نواری اصل کار است و بخش زیادی از گرافتها را تامین میکند؛ اما برای افزایش تراکم و بهبود نتایج از برداشت دانهای یا همان روش FUT هم استفاده میشود.
مزایای کاشت ترکیبی
- کیفیت بالای گرافتهای برداشت شده،
- امکان ایجاد تراکم بالا و پوشاندن نواحی خالی شده وسیع،
- سایر مزیتهای مطرح شده برای روشهای FUT و FIT.
معایب کاشت ترکیبی
- عدم امکان استفاده برای افرادی که قبلا کاشت انجام دادهاند و بانک موی آنها آسیب دیده است.
- تهاجمی بودن این روش به دلیل برداشت نواری و نیاز به بخیه و استراحت طولانی مدت.
کاشت مو به روش سوپر ترکیبی
کاشت مو به روش سوپر ترکیبی امکان برداشت مو به صورت همزمان با استفاده از دو تکنیک FUT و BHT را برای آن دسته از افرادی که ریزش موی وسیعی دارند، فراهم کرده است. تفاوت روش سوپر ترکیبی با روش ترکیبی، در ناحیه اهدایی است به گونه ای که در در روش سوپر ترکیبی از موهای بدن مانند قفسه سینه و زیر ریش استفاده می شود و امکان برداشت 5000 گرافت مو وجود دارد.
مراحل کاشت مو در روش سوپر ترکیبی به این صورت است که ابتدا به روش FUT برش نواری شکلی در پشت سر زده می شود، سپس همان روز یا در جلسات بعدی، روش BHT اعمال خواهد شد. افرادی که بانک موی کافی در قسمت های پشت و کناره های سر دارند و خواهان تراکم موی بیشتری در ناحیه گیرنده هستند، می توانند گرافت مو از ناحیه سینه و ریش را نیز داشته باشند.
کاشت مو به روش BHT
کاشت مو به روش BHT از روشهای مخصوص آقایان است که امکان کاشت از موهای ریش، سینه و کمر را فراهم میکند. تکنیک برداشت گرافتها در این روش شبیه به کاشت مو به روش FUE است، ناحیه اهدای آن علاوه بر پشت سر و اطراف آن در قسمتهای دیگر بدن فرد نیز قرار دارد. به دلیل تفاوتهای ساختاری موهای بدن و موهای سر، نمیتوان این گرافتها را به عنوان گرافتهای اصلی کاشت استفاده کرد؛ اما به منظور بهبود تراکم و نتایج میتوان آنها را نیز به کار برد.
هنگام کاشت مو به روش BHT باید به یک سری نکات اهمیت داده شود تا نتایج ایده آل تری حاصل گردد. از آن جایی که موها در قسمت های مختلف بدن، در فازهای مختلفی از رشد قرار می گیرند، مهم است که مویی که برداشت می شود در مرحله استراحت نباشد. بهترین زمان برای برداشت مو، زمانی است که فولیکول در مرحله رشد باشد، در غیر این صورت، اثرات منفی بر روی نتایج جراحی گذاشته خواهد شد.
مورد مهم دیگری که باید به آن اهمیت داده شود این است که گرافت ها باید از نواحی برداشته شوند که گردش خون مشابه با پوست سر دارند. در صورتی که گرافت هایی که در ناحیه گیرنده قرار می گیرند، گردش خون بیشتری داشته باشند، مواد مغذی به میزان کافی دریافت نمی کنند و وارد فاز رشد نمی شوند. در نتیجه، نتایج ایده آلی حاصل نخواهد شد.
مزایای کاشت BHT
- امکان ترکیب با روشهای دیگر کاشت
- بهبود تراکم موهای کاشته شده
- مناسب برای افرادی که بانک موی ضعیفتری دارند
معایب کاشت BHT
- موها باید در فاز درستی قرار داشته باشند تا بعد از کاشت به مرحله رشد برسند.
- تفاوت بین موهای بدن و سر باعث میشود که در سالهای اول موها کمی شلخته به نظر برسند و یکدست نباشند.
کاشت مو به روش Super FUE
کاشت مو به روش Super FUE در واقع همان FUE است که با استفاده از دستگاههای کاملا اتوماتیک و هوشمند انجام میشود. در این روش از تجهیزات متعددی برای اطلاع از ساختار و نوع موهای افراد استفاده میشود و آنالیزهای دقیقی از وضعیت پوست سر او انجام میگیرد. این کار باعث میشود که پزشک با توجه به عمق قرارگیری موها، ضخامت آنها، نوع پوست کف سر، میزان چربی و خشکی پوست و وضعیت خونرسانی دستگاهها را تنظیم کند تا هم تعداد دقیق گرافتها تعیین شود و هم آسیب بسیار کمتری به فولیکولهای استخراجی برسد.
مزایای کاشت Super FUE
- آنالیز و اسکن دقیق پوست سر و موهای اهدایی،
- استفاده از دستگاههای هوشمند و پیشرفته برای برداشت گرافتها،
- امکان تنظیم دقیق دستگاه استخراج با توجه به عمق ریشه و ضخامت موها،
- نگهداری از فولیکولهای برداشت شده در شرایط خاص در فاصله بین استخراج و کاشت به منظور کاهش درصد آسیب به آنها.
- حفظ خواب طبیعی و زاویه رشد موها.
معایب کاشت Super FUE
- نیاز به تراشیدن همه موهای فرد
- احتمال انتقال عفونت در فرایند برداشت و کاشت گرافتها
- هزینه بسیار بالاتر نسبت به سایر روش های قبلی.
کاشت مو به روش DHI
کاشت مو به روش DHI به معنای کاشت مو مستقیم است که بر پایه روش FIT یا همان FUE انجام می شود، به این صورت که همزمان با برداشت هر واحد فولیکول از ناحیه اهدایی، حفره هایی در ناحیه گیرنده ایجاد می شود و فولیکول ها پیوند زده خواهند شد. افراد مبتلا به آلوپسی آندروژن و آقایانی که ریزش مو با الگوی مردانه دارند، بهترین گزینه برای انجام کاشت مو به این روش هستند.
مهم ترین مزیت کاشت مو به روش DHI این است که بیشتر از 95 درصد گرافت ها سالم باقی می مانند و از آن جایی که پیوند بلافاصله بعد از برداشت انجام می شود، مدت زمان جراحی بسیار کوتاه خواهد بود. روش DHI با کمترین میزان تهاجم انجام می شود و برداشت فولیکول ها به صورت واحد و مجزا، باعث می شود جای زخم و اسکاری در ناحیه ایجاد نشود و فرد دوره نقاهت بسیار کوتاهی را تجربه کند.
در این روش گرافتها با استفاده از میکروپانچ خارج میشوند و بعد از ورود به یک محلول سرشار از انواع مواد معدنی از طریق ابزاری به نام قلم چوی در محل مورد نظر قرار میگیرند. در کاشت DHI برداشت گرافتها با روش FUE انجام می شود و فولیکولها بعد از ورود به لوله مخصوص قلم چوی وارد حفرههای ایجاد شده در پوست سر میشوند. توجه داشته باشید که این حفرهها از قبل وجود نداشتهاند و زمانی که سر سوزن قلم را با زاویه 40 تا 45 درجه داخل پوست قرار داده و پیستون را فشار میدهند، به وجود خواهند آمد.
مزایای کاشت به روش DHI
- کاهش زمان بیرون ماندن گرافتها و افزایش درصد موفقیت کاشت،
- افزایش سرعت برداشت و کاشت گرافتها در مقایسه با سایر روشهای برداشت دانهای،
- کاهش احتمال انتقال عفونت در فرایند کاشت به دلیل استفاده از دستگاه ایمپلنتر برای جداسازی و قرار دادن گرافتها،
- سرعت بالای رشد گرافتهای کاشته شده،
- دقیقتر شدن زاویه کاشت به دلیل استفاده از قلم چوی.
معایب کاشت به روش DHI
- هزینه بالاتر در مقایسه با سایر روش های کاشت مو.
اشت مو به روش Sapphire FUE
کاشت مو به روش Sapphire FUE یکی دیگر از روشهای جدید کاشت است که در آن از ابزارهای پیشرفته برای برداشت فولیکولها استفاده میشود. تفاوت اصلی Sapphire FUE با دیگر روشهای کاشت تنها در مرحله برداشت نیست و در مرحله قرار دادن گرافتها در ناحیه گیرنده نیز متفاوت است.
در این روش از یک تیغه یاقوتی بسیار ریز برای خارج کردن و کاشتن فولیکولها استفاده میشود. این تیغه به پوست سر هیچ آسیبی وارد نمیکند و البته از گرافتها نیز محافظت خواهد کرد. دقت بالای تیغه در زمان برداشت باعث میشود که حجم کمتری از بافتهای اضافه همراه با گرافتها بیرون بیایند؛ در نتیجه احتمال رشد آنها بالاتر میرود.
مزایای کاشت Sapphire FUE
- شکافهای بسیار ظریف در محل کاشت و برداشت که باعث جلوگیری از باقی ماندن جای زخم و افزایش تراکم موها میشود.
- استفاده از تیغههای یاقوتی ضد باکتری که احتمال انتقال عفونت را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
- امکان کاشت تعداد بیشتری گرافت در مقایسه با سایر روشها.
معایب کاشت Sapphire FUE
- عدم امکان استفاده برای افرادی که بانک موی ضعیف و ناحیه ریزش گستردهای دارند.
- هزینه بالای کاشت مو.
- نیاز به بیشتر از یک جلسه کاشت برای رسیدن به تراکم دلخواه.
- نیاز به بیشتر از یک جلسه کاشت برای رسیدن به تراکم دلخواه.
سایر روشهای کاشت مو
اگر درباره روشهای مختلف کاشت مو تحقیق کرده باشید، احتمالا چشمتان به روشهایی مانند کاشت مو با دستگاه ARTAS و روش نئو گرافت هم خورده است. در کاشت با دستگاه آرتاس از رباتهای پیشرفتهای برای جداسازی فولیکولها استفاده میشود. این رباتها میتوانند عمل را شبیه سازی کنند و به طور دقیق تعداد گرافتهای مورد نیاز و همچنین بهترین گرافتهای موجود در بانک موی فرد را به شما ارائه دهند.
در کاشت به روش نئوگرافت نیز از یک ربات مخصوص استفاده میشود که از طریق دوربین مخصوص محل دقیق برداشت گرافتها و کاشت آنها را تعیین خواهد کرد. کل فرایند استخراج و کاشت در این روش به صورت کاملا اتوماتیک توسط خود ربات انجام میشود و پزشک تنها بر روی عملکرد آن نظارت خواهد کرد تا مطمئن شود که خطایی پیش نمیآید.
در هر دوی این روشها نتایج کاشت بسیار طبیعیتر و جذابتر از دیگر روشها خواهند شد؛ اما طبیعی است که هزینه آنها نیز بالاتر باشد. البته در حال حاضر این روشها در ایران استفاده نمیشوند؛ چرا که هیچ کلینیکی نیست که دستگاههای آن را داشته باشد؛ اما اگر برای کاشت راهی کشورهای خارجی شوید و هزینه بیشتری پرداخت کنید، میتوانید از مزایای آنها بهرهمند شوید.
مراحل کاشت مو
به طور کلی مراحل کاشت مو با توجه به روش کاشت متفاوت است؛ اما قدمهای مشابهی وجود دارد که باید در همه مراحل برداشته شود.
یافتن بهترین مرکز کاشت مو
مهمترین قدم برای داشتن یک کاشت موی موفق، پیدا کردن یک کلینیک معتبر با پزشکان حاذق و ماهر است. این کار را باید بیش از هر چیز دیگری جدی بگیرید و به اندازه کافی برای آن وقت بگذارید. پیدا کردن بهترین کلینیک کاشت مو کار دشواری نیست؛ تنها کافی است که از دوستان و آشنایان خود پرس و جو کنید و به صورت حضوری به مراکز مختلف سر بزنید. در این صورت خودتان میتوانید تشخیص دهید که کدام مراکز به مراجعان بیشتر اهمیت میدهد و دستگاههای به روزتر و پزشکان ماهرتری دارد.
جلسات مشاوره و توصیههای پیش از عمل
بعد از پیدا کردن یک مرکز مناسب نوبت به شرکت در جلسات مشاوره میرسد؛ بسته به روش مورد استفاده برای کاشت در این جلسات اتفاقات مختلفی رخ میدهد. معمولا در جلسه اول پزشک وضعیت سلامت شخص، الگو و دلیل ریزش مو، کیفیت بانک مو و انتظارات متقاضی را بررسی خواهد کرد. اگر نیاز به جلسه دوم بود، پزشک آنالیزهای دقیقتری را با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد انجام خواهد داد. در نهایت تاریخ عمل تعیین میشود و البته قبل از آن توصیههایی به شما ارائه خواهد شد تا نتایج بهتری از کاشت بگیرید.
شرکت در جلسات مشاوره، فرصت خوبی است تا سوالات خود را با پزشک در میان بگذارید، سوالاتی از قبیل:
- آیا نتایجی که به دنبال آن هستم، منطقی است؟
- اگر به نتایج دلخواهم نرسم، چه باید کرد؟
- کدام روش کاشت مو برای مناسب تر است؟
- هزینه روش کاشت مو چقدر است؟
- آیا احتمال بروز عوارض بعد از جراحی وجود دارد؟
- دوره نقاهت به چه صورت است و چه مراقبت هایی نیاز خواهد بود؟
آمادگی قبل از کاشت مو
رعایت دستورالعمل های گفته شده توسط پزشک قبل از کاشت مو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چرا که تاثیر مستقیم می گذارد بر موفق آمیز بودن نتایج جراحی. از جمله مراقبت های قبل از جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین، ژلوفن و نوافن، حداقل ده روز قبل از جراحی باید خودداری شود. چرا که این داروها احتمال خونریزی را حین جراحی و بعد از آن، افزایش می دهند.
- از استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی یک تا دو هفته قبل از جراحی باید خودداری شود.
- روز جراحی دوش بگیرید، موها باید کاملا تمیز باشند و از هیچ گونه مواد حالت دهنده مو مانند ژل یا تافت نباید استفاده نشود.
- آزمایشات تعیین شده توسط پزشک باید حتما انجام شوند تا سلامت وضعیت جسمانی مشخص گردد.
- شب قبل از جراحی، وعده غذایی سبک و مفید داشته باشید و اگر روز جراحی، نیازی به آزمایش و ناشتایی نیست، صبحانه میل کنید.
کاشت مو چگونه انجام می شود ؟
درست است که تکنیک های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد، اما در نهایت ماهیت و کلیت تمامی روش ها یکسان است و تنها موردی که روش ها را از هم متمایز می سازد، نحوه برداشت فولیکول هاست. کاشت مو، طی سه مرحله انجام می شود:
برداشت یا استخراج فولیکول ها
در ابتدا بی حسی موضعی تزریق و بعد از چند دقیقه که بی حسی اثر کرد، فولیکول های سالم از ناحیه بانک مو (پشت یا کناره های سر) برداشته می شوند. برداشت فولیکول می تواند به صورت واحد باشد، به این صورت که هر واحد فولیکول به روش دستی یا با استفاده از پانچ و دیگر ابزارها برداشته می شود یا به صورت نواری خواهد بود که برش نواری شکلی در قسمت پشت سر زده می شود تا امکان برداشت فولیکول ها فراهم گردد.
آماده سازی و نگهداری فولیکول ها
بعد از برداشت فولیکول ها زیر میکروسکوپ، گرافت ها داخل محلولی نگهداری می شوند تا برای پیوند در ناحیه گیرنده آماده شوند. این کار باعث می شود فولیکول ها تا زمان پیوند سالم باقی بمانند و بافت های اضافی از فولیکول جدا شوند.
کاشت گرافت ها
در مرحله آخر، گرافت ها با ایجاد سوراخ های بسیار ریز در نواحی تعیین شده، کاشته می شوند. قطر سوراخ ها بسیار کم است و هیچ گونه زخمی ایجاد نخواهد شد. در پایان، برش ها بخیه زده می شوند و پانسمانی بر روی سر قرار می گیرد تا از بخیه ها و نواحی جراحی محافظت به عمل آید. در انتها، برگه ای که حاوی دستورالعمل ها و مراقبت های بعد از کاشت مو است، در اختیار شما قرار داده خواهد شد.
مراقبتهای بعد از کاشت مو
مهم ترین مرحله کاشت مو، دوره نقاهت و مراقبت هایی است که توسط فرد باید رعایت گردد و در واقع، نقش خود فرد به عنوان عامل اصلی در موفق آمیز بودن نتایج جراحی آغاز می شود. رعایت این نکات علاوه بر تسریع روند بهبودی، جلوی بروز عوارض احتمالی را نیز می گیرد و نتایج عالی و طبیعی را شاهد خواهیم بود. برخی از مراقبت های بعد از کاشت مو عبارتند از:
- کاملا طبیعی است که ناحیه جراحی تا چند روز متورم یا قرمز باشد که استفاده از کمپرس یخ می تواند به کاهش التهاب کمک کند. توجه داشته باشید که از قرار دادن مستقیم کمپرس بر روی پوست سر باید خودداری شود و کمپرس را به مدت بیست دقیقه بر روی پیشانی قرار دهید.
- استراحت بعد از جراحی بسیار مهم است، توصیه می شود یک هفته در منزل بمانید و از انجام فعالیت های شدید بدنی خودداری کنید. هنگام خوابیدن حتما یک یا دو بالشت زیر سر خود قرار دهید تا فشاری به بخیه ها و گرافت ها وارد نشود و تا جایی که می توانید سر را بالا نگه دارید.
- بعد از کاشت مو، رژیم غذایی مقوی و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی داشته باشید تا به تسریع روند بهبودی کمک شود.
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون که باعث افزایش خونریزی می شوند، خودداری کنید و در مقابل، آنتی بیوتیک های تجویز شده به منظور پیشگیری از عفونت را به موقع مصرف کنید.
- دو تا سه روز بعد از جراحی از شستن موها، خاراندن یا دستکاری فولیکول ها باید خودداری شود.
- تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید باید خودداری شود.
- از استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی نیز باید به مدت حداقل یک هفته خودداری شود.
نتایج کاشت مو
ممکن است که در هفتههای دوم یا سوم بعد از کاشت گرافتها به صورت پراکنده رشد کنند و خود را نشان دهند؛ اما معمولا این موها بعد از گذشت یک ماه میریزند. اصلا نگران نباشید! این نشانه بسیار خوبی است و ثابت میکند که موهای کاشته شده در شرایط خوبی به سر میبرند. بعد از ریزش اولیه که معمولا تا ۳ ماه طول میکشد، رشد مجدد موها آغاز خواهد شد. در این مرحله موها کاملا دائمی هستند و کمکم نتایج اصلی ظاهر میشوند.
با گذشت حدود ۹ ماه از کاشت مو، بخش زیادی از گرافتها رشد کردهاند و موها تقریبا یکدست خواهند شد. نهایتا بعد از گذشت ۱ سال موها کاملا یکدست شدهاند و دیگر کسی متوجه نمیشود که شما روزی موهای سر خود را از دست داده بودید.
معمولا نه ماه تا یک سال طول می کشد تا نتایج نهایی کاشت مو مشخص گردد، که البته این بازه زمانی می تواند در هر فردی متفاوت باشد به همین خاطر از مقایسه خود با دیگران دست بردارید و اجازه دهید دوره ترمیم طی شود.
کاشت مو نتایج دائمی و ماندگاری را به همراه دارد، به خصوص اگر توسط پزشک باتجربه انجام شود و خود فرد تمام نکات گفته شده توسط پزشک را عینا رعایت کند. از آن جایی که فولیکول ها از نواحی برداشته می شوند که نسبت به ریزش مقاوم هستند، نتایج ایده آلی را شاهد خواهیم بود.
هزینه کاشت مو
هزینه کاشت مو از فردی به فرد دیگر و از پزشکی به پزشک دیگر متغیر است و عوامل مختلفی در تعیین هزینه نهایی این روش جراحی دخیل هستند. از جمله:
- تکنیک به کار رفته در جراحی : هزینه انجام کاشت مو با روش های Micro FIT یا SUT که با استفاده از ابزارهای مخصوص انجام می شود، به مراتب بیشتر از کاشت مو با روش های FIT یا FUT است که فولیکول ها به صورت دستی و با استفاده از پانچ برداشته می شوند.
- کلینیکی که انتخاب می کنید : از آن جایی که هر کلینیک، تعرفه های خاص خود را دارد، هزینه کاشت مو در دو کلینیک به یک اندازه نخواهد بود.
- میزان گرافت های کاشته شده : هر چه وسعت ریزش مو بیشتر باشد، به تعداد بیشتری گرافت نیاز خواهد بود که در نهایت، زمان و مواد بیشتری برای برداشت و پیوند فولیکول ها صرف می شود که همه این موارد بر هزینه نهایی جراحی تاثیر می گذارند.
جهت دریافت هزینه کاشت موی خود از سه ناحیه روبرو، بالا و پشت سر خود عکس گرفته و از طریق واتساپ کلینیک ما ارسال کنید تا در اسرع وقت بعد از مشاهده پزشک هزینه دقیق کاشت مو برای شما ارسال شود.
هزینه کاشت مو در کلینیک خانه سفید بین 15 تا 30 میلیون تومان می باشد (تفاوت در روش های کاشت مو و میزان موی کاشته شده است).
آیا کاشت مو درد دارد ؟
قبل از شروع کاشت مو، داروی بی حسی به پوست تزریق می شود و بعد از گذشت چند دقیقه، پوست به طور کامل بی حس خواهد شد، به گونه ای که فرد متوجه هیچ یک از مراحل جراحی نمی شود و دردی را نیز احساس نخواهد کرد. اثرات داروی بی حسی تا چند ساعت بعد از جراحی باقی می ماند و بعد از آن، مصرف داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک می تواند از میزان درد احتمالی کم کند.
آیا کاشت مو محدودیت سنی دارد ؟
با این که گفته می شود کاشت مو، محدودیت سنی ندارد اما این روش جراحی باید زمانی انجام شود که روند ریزش مو متوقف شده باشد. از آن جایی که روند ریزش مو معمولا از دهه بیست زندگی آغاز می شود و تا سی سالگی ادامه پیدا می کند، توصیه می شود بعد از سی سالگی نسبت به انجام کاشت مو اقدام شود تا نتایج ایده آل تری حاصل گردد.
آیا کاشت مو نیاز به ترمیم دارد یا دائمی است ؟
فولیکول ها از نواحی پشت و کناره های سر که نسبت به ریزش مو مقاوم هستند و همواره به رشد خود ادامه می دهند، انتخاب می شوند به همین خاطر، کاشت مو نتایج دائمی و همیشگی را به همراه خواهد داشت. در صورتی که متوجه ریزش مو در برخی نواحی شدید، حتما با پزشک در خصوص مصرف مکمل یا دیگر درمان های دارویی مشورت کنید.
کاشت مو چه عوارضی را به همراه دارد ؟
خوشبختانه استفاده از به روزترین روش ها و ابزارها در کاشت مو، باعث شده تا احتمال بروز عوارض به حداقل برسد، به خصوص اگر توسط پزشک ماهر و باتجربه در این زمینه انجام شود. اما با این حال، کاشت مو نیز همانند دیگر روش های جراحی می تواند با یک سری عوارض همراه باشد، از جمله:
- حساسیت به داروی بی حسی،
- عفونت و خونریزی،
- تغییر حساسیت ناحیه جراحی،
- اسکار و زخم،
- قرمزی و التهاب.
توجه داشته باشید که واکنش بدن هر فردی با دیگری متفاوت است و ممکن است این علائم در همه افراد مشاهده نشود. آن چه که اهمیت دارد این است که تمام دستورالعمل های گفته شده توسط پزشک باید رعایت شود، تا از بروز هر گونه عارضه احتمالی پیشگیری به عمل آید.
آیا قبل از کاشت مو باید موها را تراشید ؟
در کاشت مو به روش FUT احتیاجی به تراشیدن سر نیست. همچنین در صورتی که کاشت مو با روش های جدید مانند DHI انجام شود، نیازی به تراشیدن موها نخواهد بود.
آیا موهای کاشته شده می ریزند ؟
فولیکول های کاشته شده چند هفته بعد از جراحی می ریزند و این در واقع، جزئی از مراحل کاشت مو است که موقتی بوده و جای نگرانی وجود ندارد. زمانی که ریزش اتفاق می افتد، در واقع مو از ساقه جدا می شود و فولیکول زیر پوست هم چنان زنده و فعال باقی می ماند، به همین خاطر مجدد به رشد خود ادامه می دهد به گونه ای که تقریبا شش تا نه ماه بعد از جراحی، شاهد تغییرات چشمگیری در ناحیه گیرنده خواهیم بود.
آیا افرادی که به دلایل ژنتیکی یا ارثی دچار ریزش مو می شوند نیز می توانند کاشت مو انجام دهند؟
برای افرادی که دچار ریزش موی ناشی از مسائل ارثی و ژنتیکی هستند، مصرف داروهای فیناستراید و ماینوکسیدیل می تواند به کند شدن روند ریزش کمک کند، اما در صورت حاصل نشدن نتایج دلخواه، می توان با مشورت پزشک و با توجه به شرایط بدنی، بهترین روش کاشت مو را برای این افراد در نظر گرفت.
آیا بعد از کاشت مو می توان از کلاه استفاده کرد ؟
تقریبا یک هفته تا ده روز طول می کشد تا گرافت ها در ناحیه اهدایی ثابت شوند، در این بازه زمانی نباید هیچ گونه فشار و آسیبی به فولیکول ها وارد شود. به همین خاطر توصیه می شود تا حد امکان از کلاه استفاده نشود و در صورت اجبار باید از کلاه های گشاد استفاده کرد، به گونه ای که هیچ تماسی با ناحیه جراحی نداشته باشند.
نحوه خوابیدن و استراحت بعد از کاشت مو به چه صورت باید باشد ؟
از آن جایی که افراد بعد از کاشت مو باید استراحت کافی داشته باشند، مهم است که به حالت خوابیدن و استراحت اهمیت داده شود. هنگام خوابیدن چند نکته باید رعایت شود. از جمله:
- از خوابیدن بر روی ناحیه جراحی باید جدا خودداری شود، بهتر است پوزیشن خوابیدن به صورت طاق باز باشد.
- هنگام خوابیدن، یک یا دو بالشت زیر سر قرار بگیرد.
- سر تا حد امکان باید بالا نگه داشته شود، این کار از میزان ورم و التهاب نیز کم می کند.
- ملحفه و روبالشتی حتما باید تمیز باشد تا احتمال بروز عفونت نیز به حداقل برسد.
چه مدت بعد از کاشت مو می توان موها راشست ؟
تا سه روز بعد از جراحی از شستن موها باید خودداری شود، چرا که گرافت ها بسیار حساس هستند و احتمال جدا شدن آن ها زیاد خواهد بود. بعد از گذشت سه روز، می توانید با استفاده از شامپوهای مخصوص تجویز شده و با آب ولرم، موهای خود را بشویید به گونه ای که فشار آب زیاد نباشد و ناخن ها با گرافت ها تماس پیدا نکنند.
بعد از استحمام نیز به هیچ عنوان نباید از سشوار استفاده کنید، چرا که حرارت به گرافت ها آسیب می زند و نتایج جراحی از بین خواهد رفت. توصیه می شود برای خشک کردن موها از دستمال توالت که ضخیم است و قدرت جذب بالایی دارد، استفاده شود.
آیا خانمها هم میتوانند کاشت مو انجام دهند ؟
تقریبا همه روشهای کاشت مو برای خانمها قابل استفاده هستند؛ منتها به دلیل نازکتر و بلندتر بودن موی خانمها فرایند کاشت مو برای آنها کمی پیچیدهتر است. البته لازم است که قبل از هر چیز پزشک بانوان مراجعهکننده را مطالعه کند و با بررسی الگوی ریزش و کیفیت موهای بانک مو تشخیص دهد که فرد گزینه مناسبی برای کاشت هست یا خیر.
عمل کاشت مو چقدر طول میکشد ؟
پاسخ این سوال نیز بستگی به روش مورد استفاده برای کاشت دارد؛ اما معمولا زمان این عمل از ۶ تا ۸ ساعت متغیر خواهد بود. هرچه تعداد گرافتهای مورد نیاز بیشتر باشد، زمان عمل طولانیتر میشود.
علاوه بر این در روشهایی که از دستگاههای دستی برای استخراج استفاده میشود، سرعت کار پایین میآید و لازم است که شخص زمان بیشتری را به کاشت مو اختصاص دهد.
برای تعیین نوبت و وقت مشاوره با آقای دکتر مهدی شیری همین امروز با ما تماس بگیرید
با سلام، دکتر یزدی متخصص پوست هستم درباره دوره های آموزشی آقای دکتر سوال داشتم و میخوام شرکت کنم. کاشت مو ، بلفاروپلاستی و لابیاپلاستی.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
سلام و عرض ادب.دوره کاشت مو و بلفاروپلاستی در حال حاضر آقای دکتر دارند.لطفا به تلگرام 09057912110 یا واتساپ 09057912110 پیام بدهید