جراحی پتوز

پتوز یا افتادگی پلک یکی از اختلال هایی است که در آن، یک پلک یا هر دو پلک فوقانی حالت افتادگی بیشتری روی چشم پیدا می کنند. افتادگی پلک می تواند خفیف یا شدید باشد؛ ولی در هر شرایطی می توان به وضوح این اختلال را در پلک های بیمار تشخیص داد. به بیانی دیگر، افرادی که دارای چشمان خماری هستند از افتادگی پلک یا همان پتوز رنج می برند. امروزه از روش جراحی برای رفع افتادگی پلک استفاده می کنند. اغلب افراد جراحی افتادگی پلک یا پتوز را یک جراحی زیبایی می دانند. ولی افتادگی پلک به دلیل کاهش میدان دید طبیعی، یک جراحی درمانی نیز محسوب می شود و در تمام گروه های سنی مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع افتادگی پلک یا پتوز

پتوز با ایجاد مشکل در عضلات بالا برنده پلک از باز شدن کامل و طبیعی پلک جلوگیری می کند. افتادگی پلک در انواع مختلف بروز پیدا می کند و اثرات خفیف تا شدیدی روی میدان دید خواهد گذاشت. در این بخش از مطلب به انواع افتادگی پلک یا پتوز می پردازیم.
• نوروژنیک: زمانی که در مسیرهای عصبی برای حرکت دادن پلک اختلال ایجاد شود، پتوز نوروژنیک خواهیم داشت. سندرم هورنر و فلج عصب سوم یا میاستنی گراویس از مهم ترین علل این نوع افتادگی پلک هستند.
• میوژنیک: زمانی که بیمار دچار ضعف عضلانی شود و این ضعف در عضلات پلک نیز تاثیر داشته باشد، پتوز میوژنیک ایجاد می شود که عضلات پلک توانایی کافی برای بالا نگه داشتن پلک را از دست می دهند.
• مکانیکی: چنانچه روی پلک بالایی چشم، وزن بیش از اندازه ای قرار داشته باشد، پلک ها نتوانند به طور کامل باز شوند در اصطلاح به آن پتوز مکانیکی گفته می شود.
• تروماتیک: چنانچه چشم تحت جراحت آسیب یا ضربه های ناگهانی مانند تصادف یا تمرین های ورزشی قرار گرفته باشد، یکی عوارض ضربه می تواند افتادگی پلک باشد. از این رو استفاده از ابزارهای محافظتی در انواع فعالیت ها و تمرین های ورزشی لازم است.

• مادرزادی:دسته ای از کودکان هستند که با پتوز متولد می شوند و به عبارتی دارای پتوز مادرزادی هستند. چنین چیزی می تواند ناشی از اختلالی باشد که  عضله ی بالابر پلک به آن دچار باشد و آن ها را مجبور به جراحی پتوز نماید. آشکارترین نشانه پتوز افتادگی پلک است. نشانه دیگر این است که چین های پلک فوقانی در سطحی برابر با یکدیگر قرار نگیرند که در این صورت نیازمند جراحی پتوز می شوند. کودک مبتلا به پتوز احتمالاً سر خود را به عقب بر می گرداند، چانه خود را بالا می برد یا ابروهای خود را بالا می کشد تا سعی کند بهتر ببیند. این حرکات می تواند به مرور زمان موجب مشکلات و اختلالاتی در  سر و گردن کودک گردد.

بهترین درمان جراحی افتادگی پلک (پتوز)

درمان بیمارى مى تواند صرفا جنبه زیبایی داشته باشد یا در موارد شدید به علت افت میزان دید ،جنبه درمانى داشته باشد. تصمیم گیرى جهت درمان کاملا وابسته به عملکرد عضله است. درمانها دو گروه مى باشند.

1. آویزان سازی پلک از عضله پیشانی

اویزان سازى (sling) پلک از عضله پیشانى که توسط مواد مختلفى از جمله لوله هاى سیلیکونى انجام مى شود. این جراحى در افرادى انجام مى شود که عضله بالابرنده پلک فاقد عملکرد مناسب است و جراحى روى این عضله بی نتیجه مى باشد.

2. کوتاه کردن و تقویت عضله پلک

گروه دوم جراحیها ، بر روى عضله انجام شده و با کوتاه کردن و تقویت عضله همراه است. قرینگى بهترى نسبت به اویزان سازى به دست مى اید و نتیجه طولانى مدت بهترى دارد ولى میزان پاسخ کاملا وابسته به مقدار عملکرد عضله است.
تعیین نوع عمل به عهده جراح مى باشد.

dr shiri ptosis surgery

جهت تعیین نوبت و وقت مشاوره با آقای دکتر مهدی شیری همین امروز با ما تماس بگیرید

loader-image
تهران
5:30 ق.ظ,
temperature icon 18°C
scattered clouds
Humidity 55 %
Wind 7 mph
Wind Gust: 0 mph
Sunrise: 5:56 am
Sunset: 5:54 pm
error: Content is protected !!